Ik ben Maïka Destoop, geboren in 1984.
Mama van 2 kinderen en eigenaar van Maika Photography.
De interesse in de fotografie heb ik al een hele tijd. Ik ging de deur niet uit zonder mijn klein compacte camera. Na mijn opleiding als etalagiste had ik besloten op nog een 3 jaar durende opleiding te volgen van fotografie in Syntra West Brugge. Toen ik deze opleiding volgde begon ik eerst met familie en vrienden te fotograferen. Daarna besloot ik om te starten als fotografe.
Toen ik zwanger werd van mijn zoon, heb ik besloten om mij wat meer te verdiepen in de kinderfotografie. En tijdens de zwangerschap van mijn dochter groeide dit verder uit naar newbornfotografie. Na een aantal workshops newbornfotografie (Bij Bedelighted) te volgen, begon ik deze vorm van fotografie super leuk te vinden. En dit heeft me rust. 
Nu volg ik heel wat newbornfotografen over heel de wereld (zoals Kelly Brown, Anna Brandt, Michael Stief, ...)
Naast de gevolgde workshops heb ik ook deelgenomen aan de live stages van Michael Stief (zwangerschap- en newbornfotograaf) en Patricia van den Bogaart (newborn en babyfotograaf). Online volg ik cursus van Kelly Brown (newbornfotograaf).
Sinds kort vind ik het ook heel leuk om vrouwen heel mooi en sierlijk op foto te hebben. En daarvoor volg ik online cursus van Sue Bryce.
In 2019 heb ik mijn opleiding Grafische vormgeving afgelegd dit is leuk te combineren met de fotografie.

Back to Top